vrijdag 14 juli 2017

De TEKST uit het boekje over de reizen.....

De TEKST uit het boekje over de reizen.....

Berlijn / Krakau

Wil je een reis anders dan de andere reizen? Dan moet je mee naar Berlijn/ Krakau.
Wil je een gebied bezoeken waar je niet zo snel komt, dan moet je mee met deze reis.
Tijdens deze reis krijg je tijd genoeg om zelf op pad te gaan, daarnaast plannen we elke dag iets in wat een “MUST SEE” of “MUST DO” is. Want als je er toch bent, moet je meepakken wat je kunt meepakken.
Berlijn is een grote en moderne wereldstad met een enorm verleden.
Het is een stad waar je de 20ste eeuw met WO2 en de koude oorlog nog steeds voelt.


Krakau, in Polen, is bijna even groot als Amsterdam, inclusief een mooi historisch centrum. Een stad met een rijke geschiedenis vol monumentale gebouwen.



Verder heeft het veel winkels, terrasjes en uitstekende restaurants. (Ja, we kunnen ook shoppen en ja, het is wat goedkoper dan in Nederland.)
Deze reis duurt iets langer dan de andere reizen, maar dan heb je ook wat:

Het programma in vogelvlucht:
Zaterdag
We vertrekken om 8.00 uur vanaf het hoofdgebouw. In de namiddag zijn we al in Berlijn en kunnen inchecken. ’s Avonds gaan we samen uit eten in een restaurant. (Dat doen we wel vaker.)



Zondag

Vandaag gaan we de Highlights van Berlijn bekijken, zowel lopend als met de metro, zoals De Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag, winkelen op de Kurfurstendamm und so weiter.                                                              Na het avondeten een een bezoek aan de Reichstag rijden we naar Krakau.

Maandag

Vroeg in de ochtend komen we aan in Krakau. Eerst een ontbijtje in het hostel en dan een eerste verkenning van Krakau. In de middag kunnen we inchecken en chillen in de hostel.





Dinsdag

In de ochtend een bezoek aan de zoutmijn Wielicka en in de middag een bezoek aan de Wavel, maar ook vrije tijd om bijvoorbeeld te winkelen in Krakau. ’s-Avonds zwemmen in het grote subtropisch zwemparadijs Parc Vodny





Woensdag

We brengen een bezoek aan Auschwitz; het voormalige vernietigingskamp waar 1
miljoen Joden zijn vergast. Dat is een erg indrukwekkende ervaring













Donderdag

In de ochtend uitchecken en een wandeling door de Joodse Wijk/ bezoek aan de fabriek van Schindler. In de middag heb je vrije tijd voor je laatste inkopen. We sluiten gezamenlijk af in een restaurantje en dan op weg naar huis.


In de middag heb je vrije tijd voor je laatste inkopen. We sluiten gezamenlijk af in een restaurantje en dan op weg naar huis.

Vrijdag

In de loop van de dag aankomst op school
(Uit ervaring kunnen we zeggen dat dit een indrukwekkende reis wordt, die je nog lang zal bijblijven.)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten